Στην “Osteria da fortunata” της Ρώμης θα γευτείς αυθεντικό ζυμαρικό (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Ρώμη είναι ένα “εύκολο” ταξίδι απόδρασης, κοντά, αρκετά οικονομικά στη μετάβαση, με αμέτρητα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, άρα εκ των πραγμάτων και αυξημένους… κινδύνους να φας τουριστικά.

Την “Osteria da Fortunata” της Via Del Pelegrino, αφού υπάρχει κι άλλο Μαγαζί στη Ρώμη και υπάρχει και στο Μιλάνο την είχαμε εντοπίσει τυχαία πριν από χρόνια. Από τότε την κάναμε σταθερό προορισμό. Αρχίζοντας με μία επισήμανση, ότι αν ψάχνετε πίτσα… ψάξτε τη αλλού, εδώ δε φτιάχνουν.

Είναι ένα παραδοσιακό μακαρονάδικο, το οποίο έχει παραδοσιακή κουλτούρα ότι τους βλέπεις να φτιάχνουν επί τόπου τα ζυμαρικά, αλλά το βασικό είναι ότι τρως καλά. Υπάρχει ποικιλία, υπάρχει φαντασία, υπάρχει ποσότητα στις μερίδες και οι τιμές είναι ανεκτές, για δεδομένα Ρώμης οκ.

Υπάρχουν και δεύτερα πιάτα, με το κρέας, τα κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια κυρίως με την κόκκινη σάλτσα, γενικά χορταίνεις όσο θέλεις, αν και εμείς προτιμούμε κάτι σαν… μπουφέ μακαρονάδας, ζυμαρικών γενικά αφού έχει και ωραία χειροποίητα ραβιόλι και να δοκιμάζουμε λίγο απ’ όλα.

Για το τέλος υπάρχει και μια καλή ποικιλία γλυκών, με το τιραμισού τους να μπορεί να χαρακτηριστεί… άπαιχτο. Σε όποιον αρέσει αυτό το ιδιαίτερης γεύσης γλυκό, το συγκεκριμένο θα το λατρέψει.

 

INFO: https://www.osteriadafortunata.it/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Κουγιουμτζής

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα