Κάνε ένα “Πέρασμα” και… σταμάτα για καλό φαγητό στην Κω (pics)

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι η πλειοψηφία σε τόσο τουριστικά νησιά σαν την Κω, τα μαγαζιά εστίασης που μένουν ανοιχτά χειμώνα – καλοκαίρι. Ειδικά όταν δεν είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, όπως το “Πέρασμα”, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Αυτό όμως, εκεί, κάθε εποχή του χρόνου και με τη σταθερή πελατεία του που φτάνει σε κάθε… άκρη της γης. Οι ξένοι γιατί ξετρελαίνονται με αυθεντική ελληνική κουζία, οι ντόπιοι γιατί ξέρουν ότι δεν θα φάνε “τουριστικά”.

Το πέρασμα έχει ποικιλία στο μενού του, αλλά πάνω απ’ όλα έχει νόστιμη κουζίνα και δεν… λυπάται τις μερίδες. Μεζεκλίκια, κυρίως πιάτα, κρεατικά και ψαρικά, αλλά και νόστιμα μαγειρευτά από ανθρώπους που δεν ξεχωρίζουν εποχές και… εθνικότητες μα θέλουν να ικανοποιήσουν όποιον τους τιμάει με την παρουσία του.

Ενα από τα πιο απλά πιάτα είναι αυτό που σε… συγκλονίζει και είναι η ομελέτα που φτιάχνουν, με πατάτα και λουκάνικο. Μπορεί να την πάρεις για μεζέ στη μέση και μετά να τη ζητήσεις και για… κυρίως. Αν και χαμένος θα είσαι αφού δε θα έχεις δοκιμάσει κάποια άλλη από τις πολύ ωραίες γεύσεις τους, κατά προτίμηση κάτι σε μαγειρευτό.

 

INFO: https://www.facebook.com/tavernaperasmakos/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Δημήτρης Μπούσης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα