Στην Πορτογαλία τα ” Pastel de Bacalhau” είναι… αξιοθέατο γεύσης (pics)

Διαβάστε επίσης

Οι αλυσίδες εστίασης, ειδικά παραδοσιακών εδεσμάτων, ενίοτε κρύβουν… κινδύνους εμπορικότητας. Ενίοτε όμως, αποτελούν και ξεχωριστή γευστική εμπειρία την οποία επ’ ουδενί πρέπει να χάσεις. Οπως συμβαίνει με τα Pastel de Bacalhau στην Πορτογαλία.

Ενα και μοναδικό, ναι ένα, προϊόν το οποίο “αμπαλάρεται” από τον τρόπο σερβιρίσματος, τον τόπο σερβιρίσματος και όλα μαζί συνθέτουν έναν αξιοθέατο και… αξιόγευστο σταθμό σε πολλές πόλεις της όμορφης αυτής χώρας.

Πρόκειται για κροκέτα μπακαλιάρου γεμιστή με τυρί που λιώνει, με το… εθνικό τους ψάρι μαζί και με τη σαρδέλα να παίρνει μορφή μπροστά σου, από τους υπαλλήλους και να σερβίρεται είτε σε απλή μορφή σε χαρτάκι είτε στη συλλεκτική, σε ειδική θήκη μαζί με ένα ποτήρι κρασί πόρτο το οποίο και μπορείς να κρατήσεις μετά.

Εννοείται ότι δε χορταίνεις, με ένα, εννοείται ότι είναι κάπως τσιμπημένο σε τιμή αν πάρεις όλο το σετ, αλλά πρέπει να πας. Κατ’ αρχάς γιατί είναι εξαιρετικός ο συνδυασμός και το γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και επειδή έχουν διαλέξει προσεκτικά τα μαγαζιά τους που πολλά είναι σαν χώροι τέχνης. Εμείς επισκεφτήκαμε ένα στη Λισαβόνα, καθίσαμε εκεί για χάζι και ξαναπήγαμε για να πάρουμε στο χέρι αυτό το εξαιρετικά πρωτότυπο και γευστικό street food.

 

INFO: https://www.pasteldebacalhau.pt/en/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Παναγιώτης Σταυρόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα