Σε “Δέκα Τραπέζια” χωράνε η γεύση και η φαντασία (pics)

Διαβάστε επίσης

Είναι κατόρθωμα για ένα μαγαζί να προκαλεί τόσο πολλές διαφωνίες ως προς το πώς θα το χαρακτήριζες, αλλά μόνο συμφωνίες ως προς το νόστιμο αποτέλεσμα. Αρα τα “Δέκα τραπέζια” στη Θεσσαλονίκη έχουν καταφέρει με σωστό τρόπο να γίνουν θέμα συζήτησης.

Αλλοι θα το πουν μεζετζίδικο, άλλοι εστιατόριο, άλλοι ελληνικό “ταπάδικο”, άλλοι ψαγμένο, άλλοι οριακά επιτηδευμένο αλλά εν τέλει απλοϊκό και… όλοι δίκιο θα έχουν.

Ενα μικρό μενού με καμιά 20αριά πιάτα, μα όλα ένα κι ένα διαλεχτά που σε χορταίνουν από το μάτι κιόλας και σε μπερδεύουν να μην ξέρεις τι να διαλέξεις.

Ολες αμιγώς ελληνικές γεύσεις και το ίδιο ισχύει για τα υλικά, με ονομασίες και παρουσιάσεις που μπορεί να τις πηγαίνουν προς… υψηλή γαστρονομία, και με τα κακά που έχει αυτή, μα που όταν τα δοκιμάζεις λες ότι τελικά πήγες σε μεζεδοπωλείο που απλά ψάχνεται για να ξεχωρίσει και δεν πάει στην πεπατημένη.

Η δική μας παρέα, το έχει στέκι σαν… ουζερί, εκτιμώντας μια κάπως πιο εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, κρίνοντας ανεκτές τις τιμές για όλο το πακέτο προσφοράς και λατρεύοντας την εξαιρετικά ψαγμένη κάβα, ειδικά στα αποστάγματα.

Δεκτό και να πάει κάποιος για κυριλέ ελληνική έξοδο, δεκτά όλα, εκτός από αμφισβήτηση στη νοστιμιά, το συνδυασμό του μενού που ικανοποιεί όλα τα γούστα και την ποικιλία.

INFO: https://www.dekatrapezia.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σάκης Γκάγκας

 

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα