Εξω από το Ρέθυμνο υπάρχουν τα όμορφα Ρούστικα και ο… ονειρεμένος “Πολόπετρος”

Διαβάστε επίσης

Το Ρέθυμνο είναι από μόνο του πανέμορφο και… πεντανόστιμο. Ενα σωρό καλά μαγαζιά φαγητού έχει χειμώνα καλοκαίρι για να απολαύσεις γνήσια κρητική κουζίνα, και όχι μόνο τέτοια φυσικά, με καλά υλικά και σε ωραίο περιβάλλον. Κάνε τον κόπο όμως μια φορά και βγες λίγο παραέξω, καμια 20αριά χιλιόμετρα και δεν θα το μετανιώσεις. Το αντίθετο ξθα συμβεί αν επισκεφτείς τον “Πολόπετρο” στα Ρούστικα.

Αυτό κι αν είναι όμορφο χωριό, προφανώς και κάτι με… ρουστίκ θα έχει να κάνει το όνομα, αλλά το μαγαζί αυτό σε κάνει να ξεχάσεις όλες σου τις άλλες αναζητήσεις και να συγκεντρωθείς στο φαγητό.

Ο ορισμός του αντικρυστού όπως μπορείς να το ζητήσεις αν δεν είσαι σε ανοιχτό χώρο, στα μαντριά εκεί που φτιάχνουν το καλύτερο, πραγματικά για μαγαζί ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μα δεν είναι μόνο αυτό, αφού έχει ένα σωρό και μεζεδάκια και παραδοσιακά κρητικά πιάτα.

Εχει επίσης μια υπέροχη κάβα κρασιών και όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και εξαιρετική χύμα τσικουδιά, τόσο – όσο να πίνεις και να μη σε καίει ή σε χαλάει. Μαγαζάρα που στέκεται αγέρωχο εκεί απόμακρα γιατί ξέρει ότι πάντα θα έχει επισκέπτες που θα φεύγουν χορτάτοι και χαρούμενοι.

INFO: https://polopetros.gr/

ΠΡΟΤΣΗ ΑΠΟ: Χρήστος Πατεράκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα