Το γαλακτοπωλείο το αυθεντικό, το μερακλίδικο, παραμένει “Η Δορκάδα” (pics)

Διαβάστε επίσης

Αλλαξε τοποθεσία, όχι σημαντικά αφού στον ίδιο δρόμο έμεινα, αλλά δεν άλλαξε τη συνήθεια και τις αρχές της. Η “Δορκάδα” είναι το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο που έτσι θέλει να μείνει κι ας άλλαξε… βιτρίνα και το τηρεί γι’ αυτό και διατηρεί τους φανατικούς και τους αυξάνει με το πέρασμα των γενεών.

Το γάλα είναι ο απόλυτος άρχοντας της “Δορκάδας”. Το γιαούρτι το… αρχοντόπουλο. Οι κρέμες, τα ρυζόγαλα, τα λοιπά περήφανα μέλη της οικογένειας. Τα παγωτά οι… παραθεριστές, με κορυφαίο το καϊμάκι από πρόβειο γάλα. Οσο κι αν είναι άδικο αυτό για τα σιροπιαστά του, τους υπέροχους μπαμπάδες, τις τουλούμπες, τα ροξάκια, τα κουρκουμπίνια. Μα και την εξαιρετική και περιζήτητη πορτοκαλόπιτά της.

Για το γιαούρτι γίνονται ουρές και συχνά φεύγουν παραπονεμένοι όσοι δεν πρόλαβαν. Είπαμε όμως, οι αρχές δεν καταπατούνται, άρα και οι ποσότητες είναι… όσες αντέχει το βασικό συστατικό.

Νέο πόστο, παλιές συνήθειες λοιπόν άρα όλα καλά. Νόστιμα, απολαυστικά, ποιοτικά, αυθεντικά και νοσταλγικά. Η “Δορκάδα” δεν είναι ένα απλό γαλακτοπωλείο, είναι μια εμπειρία.

 

INFO: https://www.facebook.com/dorkada.yogurt.desserts/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ελευθερία Κλιάφα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα