Το καλό ελληνικό ταβερνάκι είναι “Τα Σκαλάκια” στα Ιλίσια (pics)

Διαβάστε επίσης

Λίγα μέτρα παραπέρα από ένα από τις πιο πρόσφατες πιάτσες funky μαγαζιών της Αθήνας, εκεί στην πλατειούλα της Μιχαλακόπουλου απέναντι από το Golden age και μετά το Crowne Plaza, υπάρχει ένα ταβερνάκι που μοιάζει να είναι… αλλού. Τα “Σκαλάκια” στα Ιλίσια, σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και σε χορταίνουν… όσο δεν πάει.

Ακριβώς στα… σκαλάκια, πίσω από το Crowne plaza, το παλιό Holidayu Inn αφού κάποια πράγματα τα έχουμε συνηθίσει αλλιώς για χρόνια, αυτή η ταβέρνα προσφέρει ηρεμία, δροσιά, ρομαντικό περιβάλλον και μετρημένα αλλά πολύ εκλεκτά φαγητά.

Τα ψητά κρέατα έχουν σχεδόν την αποκλειστικότητα, μετά από μερικά μεζεδάκια που μπορείς να γευτείς για την όρεξη. Καλό είναι που δεν έχει πολλά τέτοια, αφού τα κρέατα έρχονται σε πραγματικά γενναίες δόσεις και σίγουρα καλοψημένα.

Το ρετρό σκηνικό στο εσωτερικό του μαγαζιού είναι μια ωραία νότα σε μια εποχή που ακόμα και στις ταβέρνες πια βλέπεις… μοντερνιές αταίριαστες. Τα “Σκαλάκια” δεν έχουν ανάγκη να ποντάρουν στο ντεκόρ. Εχουν το φαγητό τους, όπως και μερικά ωραία μαγειρευτά και καμια πίτα ενίοτε που τα σπάει.

Εξω, είναι σαν εξοχή για τους ζεστούς μήνες και όλη η φάση είναι μια χαρά από νωρίς το μεσημέρι που τραβάει κόσμο μέχρι το βράδυ με πιο της γειτονιάς όταν έχουν αποχωρήσει οι εργαζόμενοι στις γύρω εταιρίες.

INFO: https://www.facebook.com/taverna.skalakia/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Νίκος Κούσης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα