Το ξεροτήγανο έχει “πιστούς”, έχει συμβολισμούς, έχει και τον… “Σημανδηράκη” (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Κρήτη έχει ατελείωτη λίστα “δικών” της εδεσμάτων. Είνα… η γη του καλού φαγητού και γλυκού φυσικά και τα ξεροτήγανα είναι ένα σήμα κατατεθέν. Το οποίο ξεφεύγει από το απλό γλύκισμα και πάει σε ένα σωρό συμβολισμούς, της αρχής, του γάμου, της βάπτισης. Ζόρικο γλυκό να το φτιάξεις, εύκολο να το βρεις, όχι εύκολο να το βρεις όπως πρέπει να είναι, ακόμα δυσκολότερο όταν είσαι εκτός Κρήτης. Κάπου εκεί, μπαίνει στη… ζωή σου ο “Σημανδηράκης”.

Μια οικογενειακή επιχείρησε που ειδικεύτηκε στο ξεροτήγανο και σταδιακά εξαπλώθηκε και κέρδισε επάξια τη φήμη της. Τόσο τραγανό όσο πρέπει, τόσο μελωμένο όσο πρέπει, με αρκετό ξηρό καρπό και χωρίς τσιγγουνιές, με ιδανική συσκευασία για να μην αλλοιώνεται η υφή και η γεύση όταν το πάρεις στα μαγαζιά που θα το βρεις μακριά από το νησί και έχοντας περάσει μέρες από την παρασκευή τους.

Η δυνατότητα απόκτησής τους πλέον είναι εύκολη, με όλο και περισσότερα μαγαζιά να έχουν αντιληφθεί τη ζήτηση που υπάρχει και να τα βάζουν στα ράφια τους. Είτε τα ξέρετε λοιπόν και τα απολαμβάνετα συχνά είτε όχι, και σπεύστε να τα μάθετε κι να τα… ερωτευτείτε, να κάνετε τη δική σας αρχή.

INFO: https://www.simandiraki.gr/

https://www.facebook.com/simandiraki.delicacies/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέλιος Βαρλάμης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα