Στην “Τσικουδιά” τρως κρητικά και στον ορίζοντα… φαντάζεσαι το νησί (pics)

Διαβάστε επίσης

Η “Τσικουδιά” στη Φρεαττύδα έχει δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με πολλά από τα… αμέτρητα μαγαζιά που συστήνονται ως κρητικά στην Αττική. Το ένα, ότι… είναι τέτοιο και σε υλικά και σε μαγειρέματα και σε περιβάλλον. Το άλλο, ότι με τη θέα που έχει στον Σαρωνικό και στα πρώτα μίλια των καραβιών από το λιμάνι, μπορείς να καθήσεις, να τρως καλά και να… ονειρεύεσαι ότι ταξιδεύεις προς το νησί.

Η κουζίνα αγγίζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την αυθεντική κρητική, φαίνεται ότι υπάρχει γνώση και στο μενού και στην εκτέλεσή του, αλλά και πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται έχουν τη νοστιμιά της Κρήτης. Υπάρχει ποικιλία, υπάρχουν οι κλασικές γεύσεις, υπάρχει και μια προσπάθεια για λίγο πιο… εξευγενισμένες παρουσιάσεις κάποιων πιάτων αλλά χωρίς να γίνεται ενοχλητική και να χάνει τον χαρακτήρα που θέλει να έχει το μαγαζί.

Το περιβάλλον είναι “εξευγενισμένο”, αλλά κι αυτό σε καλά όρια, δεν πάει σε ένα κυριλίκι που δεν θα του ταίριαζε, αλλά δεν είναι και… καφενές σε κρητικό χωριδούακι που θα σου αρχίσουν τα κεράσματα με ό,τι υπάρχει. Γενικά είναι μια ωραία περίπτωση, που τρως καλά, αγναντεύεις καλά και περνάς όμορφα με γεύσεις που θα σε αφήσουν ικανοποιημένο.

INFO: https://www.facebook.com/tsikoudia?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Χρήστος Πούλιος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα