Το “Σέμπρικο” είναι… πολλά και όλα καλά στη Θεσσαλονίκη (pics)

Διαβάστε επίσης

Αν δεν ψάξεις μόνος σου, στο εξηγούν ότι “Σέμπρικο” σημαίνει συνεταιριστικό. Και αυτό το μπακάλικο – μοντέρνο μεζεδοπωλείο με… παραδοσιακές αναφορές είναι λίγο απ’ όλα, λίγο απ’ όλους και όλα προσεγμένα και καλά.

Κοντά στην οχλαγωγία των Λαδάδικων αλλά μακριά από αυτά, με μια ηρεμία που σε παραξενεύει, με δελεαστικές βιτρίνες για να ψωνίσεις φεύγοντας και ακόμα πιο δελεαστικό κατάλογο για να διαλέξεις με την παρέα σου, απαραίτητη η παρέα σε τέτοιο μαγαζί και να μην ξεκολλάς.

Ολα τα μεζεδάκι είναι δοσμένα με διαφορετική διάσταση, σε παρουσίαση, μαγείρεμα, ονόματα, αλλά τίποτα δεν ξεφεύγει από την λογική του ελληνικού μεζέ, κυρίως στη γεύση, δεν έχει παραξενιές να σε απωθήσουν. Υπάρχει φαντασία παντού και στα κυρίως πιάτα, αλλά δεν υπάρχει… καβάλημα, να νομίζεις ότι πήγες να πληρώσεις κανα εστιατόριο Μισελέν.

Βγάζει ένα κέφι κι ένα μεράκι σε όλα το μαγαζί, στο στιλ, στη διάθεση των ανθρώπων του, στα χαμόγελα, στον κατάλογο, στις γεύσεις, είναι ένας όμορφος προορισμός που θα περάσεις καλά και θα φας καλύτερα. Δοκιμάσαμε πολλά, ήταν όλα νόστιμα, μόνο προσοχή μην φουσκώσετε με το τρομερό ζυμωτό ψωμί τους με τις απίστευτες αλοιφές που θα βάζετε πάνω του, ειδικά η μελιτζανοσαλάτα τα σπάει.

 

INFO: https://www.facebook.com/people/%CE%A4%CE%BF-%CE%A3%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-Sebriko/100057331905442/

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Καίτη Παπαζήση

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα