Το “Marymary” δίνει άλλη διάσταση στην Ικαριώτικη κουζίνα (pics)

Διαβάστε επίσης

Το πιο χαλαρό νησί στον κόσμο, το οποίο έκανε… όνομα έτσι αλλά είναι και πολύ ζωντανό, όμορφο και ιδιαίτερο χωρίς να… χολοσκάει, η Ικαρία, έχει ένα σωρό εκπλήξεις. Οπως ας πούμε το “Marymary”, στον Αρμενιστή το οποίο δύσκολα φαντάζεσαι ότι θα βρεις αν έχεις στο μυαλό σου τα στερεότυπα που κυκλοφορύν για την Ικαρία και δεν την ξέρεις και δύσκολα θα το αποχωριστείς όταν το βρεις.

Μια κουζίνα γεμάτη φαντασία σε τρόπους μαγειρέματος και παρουσίασης, γεμάτη χρώματα και κέφι, αλλά και πιστή στα ντόπια προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές. Θα μπορούσα να τρέφομαι για πάντα με τα Ικαριώτικα πιτάκια του και το χταπόδι με μαύρη φάβα, αλλά θα ήταν  κρίμα γιατί θα χάναμε όλα τα υπόλοιπα.

Τα κρέατα κατά τη γνώμη όλης της παρέας είναι οι… βασιλιάδες της κουζίνας, τα μαγειρευτά που λιώνουν στο στόμα και είναι και πολύ νόστιμα ενώ μεγάλο σουξέ είχε κι ένα ντόπιο σαν μπριάμ, πολλά λαχανικά μαγειρεμένα εξαιρετικό, δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το έλεγαν.

Το κέφι και η όρεξη που βγάζουν τα πιάτα το έχουν όλοι οι άνθρωποι στο μαγαζί, άριστοι επαγγελματίες αλλά και καλοσυνάτοι, πρόθυμοι και ευγνεικοί και οι πελάτες το διατηρούν και μετά το πολύ καλό φαγητό, την ώρα του λογαριασμού που σε κάνει να… απορείς, θετικά όμως. Μεγάλο μπράβο και μην το χάσετε, ας είναι ένα από τα πολλά που αξίζει να δοκιμάσετε στην υπέροχη Ικαρία.

 

INFO: https://marymaryikaria.com/menu/

https://www.facebook.com/marymaryikaria/

ΠΡΟΤΣΗ ΑΠΟ: Τάσος Μπότσης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα