Ο παράδεισος της Ηρακλειάς έχει το κόσμημα “Araklia” (pics)

Διαβάστε επίσης

Για να επιλέξει ένας καταξιωμένος, όχι λόγω τηλεόρασης, σεφ την Ηρακλειά που αρνείται πεισματικά να… εκμονερνιστεί και να στήσει εκεί το μαγαζί του, δείχνει πολλά. Τα υπόλοιπα, από κοντά. Το “Araklia” είναι ένα μαγαζί λόγος επίσκεψης στο ήρεμο αυτό νησάκι, που έχει μείνει εκεί να θυμίζει ότι ακόμα υπάρχουν νησάκια για ξεκούραση, χαλάρωση, ηρεμία, διακοπές.

Ενα κόσμημα της γαστρονομίας, ενός ανθρώπου που πήγε στον τόπο καταγωγής του και με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα του, έστησε ένα μαγαζί για πολλά αστέρια. Οχι, δεν τα χρειάζεται σε τελετές και κείμενα, αρκούν οι λάμψεις στα πρόσωπα όσων το επισκέπτονται και γεύονται τα φαγητά του.

Ενα μενού γεμάτος Κυκλάδες, αφού επεκτείνεται και σε άλλα νησιά με τις χαρακτηριστικές τους γεύσεις, ένα μενού γεμάτο αρώματα και γεύσεις, με μεγάλη ποικιλία επιλογών και όχι κάποια κάρτα 4-5 πιάτων για να… δείχνει κυριλέ.

Από το ορεκτικά του μέχρι τα γλυκά του βγάζει Ελλάδα, βγάζει απλότητα, βγάζει σεβασμό στον άνθρωπο που έχει πάει να ξεκουραστεί, να είναι όλη μέρα στη θάλασσα και να ψάξει καλό, δυναμωτικό φαγητό για τη συνέχεια.

 

Θα φας κατσίκι γεμιστό για να τιμήσεις την Ηρακλειά, πάρε και προβάτσες για τον ίδιο λόγο στην παρέα, μη χάσεις τις βλητοκορφές με μυζήθρα και κάτι από τα… λουκούμια που βγάζει ο ξυλόφουρνός του. Και γλυκά, με κλειστά μάτια να διαλέξεις, πάλι κερδισμένος θα βγεις.

 

 

INFO: https://www.yiannisgavalas.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Πετράτος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα