Ονομα “βαρύ” και θέα σαγηνευτική στη “Μουριά του Μυριβήλη” (pics)

Διαβάστε επίσης

Στη Λέσβο πρέπει να… προσπαθήσεις για να μη φας καλά. Σε τέτοιο βαθμό που αν βρεις απλά καλό φαγητό να το θεωρείς αποτυχία… Η “Μουριά του Μυριβήλη” είναι ένα μαγαζί που κουβαλάει ιστορία και τη σέβεται. Είναι στη Σκάλα Συκαμιάς πάνω στο λιμανάκι και μόνο η θέση της σε ταξιδεύει. Οι γεύσεις δεν πάνε πίσω.

Ο Στρατής Μυριβήλης ήταν από τη Συκαμιά και ο θρύλος λέει ότι εκεί εμπνεόταν, εξ ου και το όνομα. Αυτό που δε λέει μόνο θρύλος, αλλά μπορείς και να το δοκιμάσεις είναι η τέχνη τους στο χταπόδι. Το ιδανικό, όπως το φαντάζεσαι. Οχι όμως και το μοναδικό.

Εξαιρετικά ψαρικά μεζεδάκια σε παστά, μοναδικές γεύσεις και αρκετά όχι από τα ευρίας κατανάλωσης, αυτά που θα βρεις σε κάθε ψαροταβέρνα σε όλη τη χώρα. Γενικά πολλοί και νόστιμοι μεζέδες ωραία και τα κυρίως πιατά, με το ψάρι και τα θαλασσινά να κυριαρχούν.

Ούζα που ούτε γνωρίζεις την ύπαρξή τους αν δεν είσαι από το νησί, αν δεν είσαι λάτρης και μόνο που θα τα βλέπεις στη σειρά μπορεί να δοκιμάσεις. Ωραία ταβέρνα σε όλα, μέσα στη φύση, με ποικιλία και ποιότητα.

INFO: https://www.facebook.com/imouriatoumyrivilitavernastiskalasykamniaslesvou/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Αγγελική Ηλιάκη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα