Ο “Μιτεράν” είναι η παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα της Λούτσας (pics)

Διαβάστε επίσης

O προορισμός είναι πολυσύχναστος, εύκολος κιόλας με πολλές συγκοινωνίες, τόσο για παραθεριστές μόνιμους όσο και για ημερήσιους εκδρομείς από την Αθήνα. Το φαγητό ακόμα πιο εύκολο με αμέτρητα μαγαζιά πάνω στην παραλία, βουτάς, βγαίνει τρως. Αν τώρα ψάχνεις κάτι πιο ποιοτικό και ψαγμένο, στη Λούτσα σε περιμένει ο “Μιτεράν”. Πρέπει να… χωθείς λίγο μέσα, αλλά αξίζει τον κόπο.

 

Μια κλασική ελληνική ταβέρνα, αυτό είναι, αυτό θέλει να είναι και το κρατάει με πείσμα, δε τη νοιάζουν οι μοντέρνες εκδόσεις σε παρουσίαση και φαγητό. Εχεις άνεση χώρου, βασικό αυτό, δεν είναι στριμωγμένα τα τραπέζια. Εχεις καλό σέρβις, χαμογελαστό, ανθρώπους που νιώθουν ότι σε φιλοξενούν και δε σε βλέπουν σαν πελάτη. Και έχει και καλό φαγητό φυσικά, αυτό που μετράει.

Το κρέας είναι ο πρωταγωνιστής του μενού, εξάλλου τα ψαρικά είναι τόσα πολλά στην παραλία που δύσκολα θα μπεις παραμέσα για να τα βρεις. Καλό κρέας, σωστά ψημένο ή μαγειρεμένο και σε μεγάλες μερίδες. Πραγματικά μεγάλες μερίδες, χορταστικές, σπιτικές. Γι’ αυτό και μην παρασυρθείς με τα επίσης πολλά και χορταστικά ορεκτικά.

Στον κατάλογο μην περιμένεις να βρεις πράγματα που θα σε κάνουν να… ρωτήσεις τι είναι. Είπαμε, απλές, ελληνικές, παραδοσιακές και καλές γεύσεις. Σίγουρα λεφτά, σίγουρα και όχι πολλά λεφτά, για να φας καλά και νόστιμα, να έχεις επιλογές για κάθε γούστο και για μικρά παιδιά που ενίοτε είναι πιο δύσκολα και νιώσεις απόλυτα ευχαριστημένος από την επιλογή σου.

INFO: https://www.facebook.com/tavernamiteran/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θωμάς Ζούγρης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα