Οι “Αμπελοστράτες” είναι μια ξεχωριστή εμπειρία στη Ζάκυνθο (pics)

Διαβάστε επίσης

Είναι μια μοναδική εμπειρία που αν πας στη Ζάκυνθο πρέπει να τη δεις, να τη ζήσεις και να τη γευτείς. Μας την… επέβαλλαν οι άνθρωποι που μας νοίκιασαν το κατάλυμα των διακοπών μας και θα τους ευχαριστούμε για πάντα. Κάτι πραγματικά ξεχωριστό, όχι μόνο για το νησί αλλά γενικά, δεν είναι από τα συνηθισμένα σκηνικά που μπορείς να ζήσεις.

Νομίζεις ότι μπαίνεις σε σκηνικό ταινίας στο… Κρολεόνε, μέσα στον Αμπελώνα όπου συναντάς αυτό το μαγαζάκι και μετά ξεχνάς τα τοπία και αφοσιώνεσαι στις γεύσεις. Το δικαιούσαι κι όλας αφού έχεις κάνει δρομολόγιο βαρβάτο για να βρεις το μέρος, τον Κοιλιωμένο αν θυμάμαι σωστά, που δεν είναι δύσκολος, αλλά δεν είναι και κάπου κοντά, στη μέση του νησιού.

Ντόπια προϊόντα, έμφαση στους μεζέδες, όλα με απλές “μαμαδίστικες” συνταγές, πολύ γευστικές και αρκετά έντονες να τραβάνε το κρασί, που αυτονόητα είναι αυτό που θα διαλέξεις να πιεις σε τέτοιο περιβάλλον. Είναι μάλιστα πολύ νόστιμο, οι άτυχοι της παρέας είναι όσοι οδηγούν και επιβάλλεται να είναι εγκρατείς, ίσα να το μυρίσουν.

Το πουλάνε αυτό που έχουν στήσει, πας σε ταβέρνα και πληρώνεις εστιατόριο για να τα λέμε όλα, αλλά η εμπειρία το αξίζει. Γεύση υπάρχει, ατμόσφαιρα υπάρχει, καλό κρασί επίσης, είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό.

INFO: https://www.facebook.com/ampelostrates/?locale=el_GR

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Χρήστος Μαζαράκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα