“Με την οκά και με το δράμι” ταξιδεύεις στους “θησαυρούς” της χώρας (pics)

Διαβάστε επίσης

Η χώρα μας είναι τόσο ευλογημένη σε προϊόντα, που αν είσαι λάτρης του καλού, σκέφτεσαι καμιά φορά να τη γυρίσεις από άκρη σε άκρη και να πάρεις τα καλύτερα. Υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται να σε βγάλουν από τον κόπο και με περισσή φροντίδα, φτιάχνουν ένα μαγαζί όπου συγκεντρώνουν πολλά από αυτά, μικρών παραγωγών που δε θα βρεις συνήθως σε σούπερ μάρκετ και μεγάλης ποιότητας. Κάτι τέτοιο έχει κάνει στις Αχαρνές, το Μενίδι αν τυχόν μπερδεύεστε το “Με την οκά και με το δράμι”.

Μια τεράστια γκάμα κατηγοριών προϊόντων, το ένα πιο ψαγμένο από το άλλο που μπορεί να σε βάλει και στη διαδικασία να φτιάξεις… λίστα και να πηγαινοέρχεσαι μέχρι να τα δοκιμάσεις όλα. Ο,τι μπορείς να ζητήσεις σε ένα ντελικατέσεν, θα το βρεις εκεί σε πιο… ταπεινή μορφή ταμπέλας και τιμής, αλλά πιθανότατα σε ανώτερη ποιότητας.

Στο γουστόζικο και καλοστημένο αυτό μαγαζάκι θα βρεις από μπαχάρια μέχρι κατεψυμένα, από μεζεδάκια μέχρι ποτά και αποστάγματα, από συσκευασμένα μέχρι τυροκομικά, γενικά θα βρεις τα πάντα. Υπάρχει μια ονειρεμένη μάρκα πεϊνρλί που πραγματικά πρέπει να ψάξεις σε μικρασιατικά σπίτια ή μαγαζιά και δύσκολα θα το βρεις τόσο αρωματικό και νόστιμο, υπάρχει μια βαρελίσια φέτα Κεφαλονιάς αν είσαι του πικάντικου, υπάρχουν κάτι μαρμελάδες εκτός φαντασίας και για να μη μακρυγορούμε, υπάρχουν αμέτρητα καλά, τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα για να γεμίσεις ντουλάπια και να απολαύσεις.

 

INFO: https://www.okadrami.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σάκης Σκουλάς

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα