Οι “Βερσαλλίες” του φαγητού βρίσκονται στην Καλαμάτα (pics)

Διαβάστε επίσης

Σε εποχές που τα μαγέρικα έχουν γεμίσει τις πόλεις, ελέω ρυθμών ζωής, αυτά που παραμένουν παραδοσιακά, επιμένουν σε “μαμαδίστικες” συνταγές, δεν τσιγοκουνεύονται τις μερίδες και κυρίως δεν παζαρεύουν την ποιότητά τους, είναι περιζήτητα. Οπως είναι οι “Βερσαλλίες” στην Καλαμάτα.

Ενα μαγαζί με τη δική του γευστική ιστορία, με μεγάλη ποικιλία και με σταθερό και πολύ μεγάλο κοινό. Σε “λαϊκή” γειτονιά της Καλαμάτας, δε διεκδίκησε ποτέ δάφνες… κυριλικιού, μα κέρδισε άνετα και κόσμο που ίσως δεν είχε τα περάσματά του από εκεί. Μεράκι, αγνές πρώτες ύλες, φιλόξενοι οικοδεσπότες, δε θέλει και πολλά ακόμα.

Εχει και χώρο να καθίσεις και κάθονται πολύ γιατί είναι ωραίο το στιλάκι του οικήματος, η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, έχει και χώρος να σταθείς, γιατί στέκονται πολλοί στην ουρά να πάρουν τα φαγητάκια τους και να πάνε στον δικό τους χώρο να τα απολαύσουν.

Δουλεύει τις κλασικές ώρες τέτοιου στιλ μαγαζιών, πρωί μέχρι απογευματάκι, δεν είναι για… βραδινή έξοδο δηλαδή, εξάλλου νωρίς το απόγευμα έχουν αδειάσει ταψιά και κατσαρόλες που περιμένουν να ξαναγεμίσουν με τα φαγητά της επόμενης ημέρας. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κάτι που να μη βρεις, κάποια κατηγορία δηλαδή, λαδερό, όρσπιο, ψάρι, κρέας και πάει λέγοντας. Και εννοείται επίσης ότι δεν υπάχει κάτι που να βρεις και να μη σου αρέσει ή, να μη σε χορτάσει.

 

INFO: https://www.facebook.com/versallies/?locale=el_GR

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κοσμάς Μπένος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα