Στη Νυφίδα Λέσβου, ο “Γρηγόρης” σε καθηλώνει με γεύση και τοποθεσία (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Λέσβος θέλει πολλές μέρες για να την εξερευνήσεις και πολλή όρεξη για να δοκιμάσεις όσο περισσότερες από τις νοστιμιές της σε όσο περισσότερο μαγαζιά. Το εξαιρετικό, πέρα από το φαγητό σχεδόν σε όλα, αν όχι σε όλα τα σχετικά μαγαζιά, είναι και ότι δεν υπάρχει ο όρος “τουριστάδικο”. Αυτό που λέμε έχει καλή θέα, καλό πόστο, άρα θα ρίχνει υπηρεσίες. Ο Γρηγόρης πάνω στην παραλία της Νυφίδας, είναι ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα.

Χοντρικά μιλάμε για μια πανέμορφη παραλία στο νότιο άκρο του κόλπου της Καλλονής, ναι εκεί με τις σαρδέλες. Η ταβέρνα είναι δίπλα στο νερό, ο κόσμος πολύς και ντόπιοι πολλοί, άρα κάτι θα ξέρουν, τα φαγητά πολλά και εξαιρετικά.

ΤΟ ψάρι κυριαρχεί μεν, δεν παίζει μόνο του δε. Τηγάνια πολύ καλά στα λάδια, ψητά ψάρια που μυρίζουν θάλασσα με σαρδελίτσα οπωσδήποτε για να τιμήσουμε το χώρο, αλλά και μερίδα ψητού κρεατικού που ζητήθηκε ήταν πλούσια και καλοψημένη.

Πολύ καλά και σε ποικιλία και σε μαγείρεμα τα μεζεδάκια που τιμήσαμε στην αρχή για να συνοδεύσουμε μία ακόμα από τις αμέτρητες ετικέτες ούζου του νησιού που βρίσκεις μόνο στο νησί και απολαμβάνεις και σπίτι σου… γεμίζοντας βαλίτσες. Ωραίο μαγαζί, κάνεις και τισ βουτιές σου περιμένοντας το σερβίρισμα αν θέλεις.

 

INFO: https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1%20%22%CE%9F%20%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%82%22/226967717474263/

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Χρήστος Ρομφέας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα