Τα μαγικά χέρια της Σωτηρίας κάνουν γευστικά θαύματα στα “Σουδενά” (pics)

Διαβάστε επίσης

Στα χωριά της; Ηπείρου όλες οι εποχές έχουν τις μεγάλες χάρες τους. Επίσης στα χωροά της Ηπείρου δε γίνεται να μη φας καλά. Αυτή η εποχή για την παρέα μας είναι λατρεμένη. Ούτε πολύ μικρή μέρα, ούτε ακραίες θερμοκρασίες, ούτς κίνδυνοι να μην μπορείς να πας κάπου. Τα Ανω Πεδινά είναι επίσης λατρεμένος προορισμός, όπως και όλα τα Ζαγοροχώρια δηλαδή, με τη διαφορά ότι εδώ, υπάρχει και η Σωτηρία.

Τα “Σουδενά” όπως λένε το μαγαζί οι ντόπιοι, η Σωτηρία όπως ξέρουν όλη την… μάγισα της κουζίνας, περνάει σε άλλη διάσταση το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό της περιοχής. Οι ηπεριώτικες πίτες είναι έτσι κι αλλιώς φημισμένες, οι δικές της το κάτι άλλο. Τα κρεατικά, ντόπια φυσικά, μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές, με το πράσο που τώρα έχει αρχίσει να εμφανίζεται να δίνει άλλη νοστιμιά, με εκπληκτικές παρασκευές.

Σε έναν χώρο που σε μαγεύει και έξω και μέσα, άρα που δε σε νοιάζει ο καιρός, που τον έχουμε δοκιμάσει και με το τζάκι και εξωτερικά ρεμβάζοντας μια φύση που μόνο σε γαλνηεύει και σοτυ κάνει ακόμα μεγαλύτερη την όρεξη.

Ολα χειροποίητα, με τρομερή πατάτα, λίγα εκλεκτά μεζεδάκια και κορυφαία κυρίως, κρεατικά φυσικά και πολύ αρωματικό και ευκολόπιοτο ντόπιο κρασί, αυτή είναι η ατυχία για τους οδηγούς της παρέας. Μαγαζάρα με τα όλα της, που περνάει στα αξιοθέατα της περιοχής. Και παρότι τα πάντα εκεί είναι νόστιμα και λαχταριστά, η κοτόπιτά είναι το σήμα κατατεθέν που όμοιά της δεν υπάρχει.

 

INFO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100061511665507&locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μιχάλης Ροδόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα