Ο “Χαμηλός” είναι προορισμός καλού φαγητού και διασκέδασης στον Κολωνό (pics)

Διαβάστε επίσης

Ο Κολωνός είναι μια γειτονιά με ιστορία στην αθηναϊκή ζωή αλλά και στο καλό ελληνικό φαγητό. Είναι αρκετοί οι “θησαυροί” που υπάρχουν στην περιοχή, η οποία κρατάει σαν από… παλιά ελληνική ταινία μέσα στη μανία της ανοικοδόμησης και της επέκτασης της πόλης, με τον “Χαμηλό” να είναι μια τέτοια περίπτωση και με καμάρι να… υπενθυμίζει ότι είναι εκεί και θρέφει κόσμο από το 1929.

Η ήπια προσαρμογή στις πιο μοντένρες εποχές, με την προσεγμένη ανακαίνιση του μαγαζιού αλλά και του τρόπου παρουσιάσιης των πιάτων, κάνει το μαγαζί ακόμα πιο φιλικό σε έναν συνδυασμό γενιών, αλλά σε τελική ανάλυση οι εςξαιρετικές του γεύσεις είναι αυτές που το κάνουν φιλικό σε όλους.

Από το μεσημεράκι ο φιλόξενος αυτός χώρος υποδέχεται τους πολλούς πιστούς του με νόστιμα μεζεδάκια και χορταστικά κυρίως πιάτα, κρεατικά με έναν μπακαλιάρο σκορδαλιά λουκούμι να κρατάει ψηλά τη θαλασσινή σοδειά. Τα ψαγμένα προϊόντα που “μπαίνουν” στο μαγαζί, αποτυπώνονται στις εξαιρετικές γεύσεις, ενώ και η επιλογή των κρασιών δείχνει μαγαζί που το… βασανίζει για το τι θα παρουσιάσει.

Οσο και να φάτε, κάντε κράτει και για τα γλυκά στο τέλος, επίπεδο καλού ζαχαροπλαστείου και όχι… ξεπέτα. Ο “Χαμηλός” αξίζει επίσκεψη, είναι μαγηαζί εγγυημένο και βγάζει και μια νοσταλγία που σε παρασύρει.

 

 

INFO: https://www.xamilos1929.com/

https://www.facebook.com/xamilos1929/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τάσος Δήμας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα