Οι πολύχρωμες Αρχάνες γίνονται ακόμα πιο όμορφες στο “Κρίταμον” (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Κρητική κουζίνα μπορεί να είναι ξακουστή στον κόσμο, μπορεί σε βασικές συνταγές να φαντάζει εύκολη με τα απεριόριστα αγαθάς της κρητικής γης, μα δεν είναι απλή υπόθεση. Το “Κρίταμον” στις Αρχάνες σέβεται αυτή την αρχή, ψάχνεται, το παλεύει, παρουσιάζει νέες τάσεις και δημιουργεί ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Μια περιοχή πολύ γνωστή και πολύ κοντά στο Ηράκλειο, ορεινή και πανέμορφη αφού το χρώμα είναι έντονο στα σπίτια, στους κήπους, παντού, έχει αυτό το μαγαζί που έχει γίνει σημεί οαναφοράς και λόγος επίσκεψης των Αρχανών.

Φτιάχτηκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό, την κρητική κουζίνα, με αγνά κρητικά προϊόντα, όλες τις διάσημες συνταγές με πολλές από αυτές με μια διαφορετική ματιά. Οχι, μη φανταστείτε ότι θα δείτε… πειραγμένα και μυστήρια πιάτα. Και απλή ομελέτα θα βρείτε, που λέει ο λόγος απλή αφού είναι… βουνό και με τραγανή πατάτα μέσα, και πιτάκια θα βρείτε και απάκια θα βρείτε, αλλά όχι… ξεπέτα, τυπικό μαγείρεμα και παρουσίαση.

Υπέροχη η αυλή για τον ζεστό καιρό, τον κανόνα δηλαδή στην Κρήτη, υπέροχο και γραφικό εσωτερικό για το κρύο ή τις βροχές, τραβάει και λίγο παραπάνω ρακί μαζί με τους υπέροχους μεζέδες του.

 

INFO: https://www.kritamon.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέλιος Πλευράκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα