Σύκα παντού, σύκα και σε cheesecake (vid)

Διαβάστε επίσης

Είναι η εποχή τους, υπάρχουν παντού, τα… κλέβουν όλοι, μέχρι και νόμοι υπάρχουν για την κυριότητα της συκιάς, τα κλαδιά που είναι εκτός κτήματος, γράφονται σε κληρονομιές και πάει λέγοντας.

Είναι σχεδόν ταυτόσημα με τα τοπία των διακοπών και τα σύκα είναι ένας ξεχωριστός καρπός και για όσους τους αρέσει η γεύση, πάρα πολλούς δηλαδή, είναι μια… ευλογία για το καλοκαίρι και μια διαρκής αναζήτηση συνδυασμών απόλαυσής τους.

Ναι, το να το κόψεις από το δέντρο και να το φας επί τόπου δε συγκρίνεται ίσως με τίποτα. Ισως όμως και να συγκρίνεται με πολλά. Ενα cheeesecake με φρέσκα σύκα εδώ και χρόνια αποτελεί το αγαπημένο μου, σε μια εκτέλεση «δανεισμένη» από την Ντίνα Νικολάου και τόσο μα τόσο εύκολη, αφού δεν απαιτεί καν άναμμα φούρνου.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα.

    blank

  2. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια.

    blank

  3. Πλένω καλά τα σύκα και τα σκουπίζω. Κόβω τα μισά στη μέση και τα τοποθετώ περιμέτρικά στη φόρμα, με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω στην κρέμα.

    blank

  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω την παγωμένη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω την ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

    blank

  5. Αδειάζω την κρέμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα).

    blank

  6. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ το μεταλλικό στεφάνι και καλύπτω με τα υπόλοιπα φρέσκα σύκα

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Εφη Μπέλα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα